Kent u deze vier manieren om water- en vorstschade te voorkomen?

Waterschade behoort in ons land tot de meest gemelde vorm van schade: gemiddeld hebben bijna twee op de vijf Nederlanders hebben er weleens mee te maken gehad. Voorkom schadelijke gevolgen van vocht en ook vorst in en om het huis. Met drie tips en een handig apparaat bent u eenvoudig voorbereid op onverwachte gebeurtenissen.

IJzige wind en extreem lage temperaturen stellen uw isolatie, leidingen en verwarming op de proef. Waterleidingen die bevriezen, kunnen beschadigd raken of zelfs scheuren, met lekkage als gevolg. Bespaar uzelf de verrassingen van vocht en vorst die op de loer liggen. Maatregelen die water- en vorstschade helpen voorkomen zijn makkelijker en sneller te nemen dan veel mensen denken.

Plaats een W1 Wi-Fi waterlekkage- en vorstdetector

Gesprongen waterleidingen veroorzaken waterschade die kan oplopen tot duizenden euro’s. Met de slimme W1 Wi-Fi waterlekkage- en vorstdetector heeft Honeywell Home een product ontwikkeld dat lekkages op tijd ontdekt en zo schade, stress en kosten beperkt. Ook vorstwaarschuwingen geeft de W1 adequaat en dag en nacht aan u door – ook als u van huis bent.

Vermijd potentiële kostbare reparaties en wees winterklaar vóór de Russische beer aan de poort rammelt. De W1 Wi-Fi waterlekkage- en vorstdetector stelt u op de hoogte vóórdat leidingen met vorst te maken krijgen.

Met ingebouwde sensoren houdt het apparaat vorstomstandigheden en opspelende vochtproblemen continu in de gaten. Zo kan bevriezing van leidingen of een hoge luchtvochtigheid in huis voorkomen worden. Merkt de W1 dat er sprake is van waterlekkage, of dat de temperatuur onder de ingestelde waarde daalt, dan gaat het alarm af en worden pushberichten naar uw smartphone gestuurd.

De W1 Wi-Fi waterlekkage- en vorstdetector van Honeywell Home is een slimme detector in de reeks van Honeywell Home connected-producten. Bij alarm reageert de detector direct en stuurt een melding naar uw telefoon. Zo weet u altijd wat er speelt, ook als u niet thuis bent, en kunt u bijvoorbeeld familie, vrienden of buren inschakelen om actie te ondernemen.

Drie tips vóór de installatie van de W1

Tip 1 Begin met isoleren

Zorg ervoor dat waterleidingen zo min mogelijk blootgesteld worden aan buitenlucht en tocht. Isoleer leidingen die meer risico lopen om te bevriezen – doordat ze bijvoorbeeld in een slecht geïsoleerde schuur liggen of tegen een buitenmuur – met isolatiemateriaal of bijvoorbeeld een deken. Ook de hoofdkraan is gebaat bij goede isolatie, bijvoorbeeld met bubbeltjesplastic en kranten.

Tip 2 Laat leidingen leeg

Hebt u waterleidingen die u ’s winters niet vaak gebruikt, bijvoorbeeld in de tuin of bij een buitenkraan? Laat zulke leidingen tijdens de koude wintermaanden dan leeg en draai ze dicht. Zo voorkomt u dat er water in blijft zitten dat kan bevriezen.

Tip 3 Stel verwarming juist in

Welke temperatuur verstandig is om in te stellen bij lange afwezigheid, verschilt van woning tot woning. Doorgaans is het advies om de thermostaat nooit lager te zetten dan 15 °C en om radiatorkranen in de vorststand te zetten: het sterretje op de draaiknop. Hebt u een radiator in een minder goed geïsoleerde ruimte, zoals een schuur? Zet de verwarming daar liever nog wat hoger om bevriezing van de leidingen te voorkomen.

Voordelen W1 Wi-Fi waterlekkage- en vorstdetector

  • Eenvoudig te installeren. Toch hulp of advies nodig? Vraag het een erkende Honeywell Home-installateur.
  • Houd 24/7 zicht op waterlekkage, bevroren leidingen én hoge luchtvochtigheid in huis. U ontvangt altijd en overal meldingen op uw smartphone bij afwijkende omstandigheden.
  • De W1 werkt op AA-batterijen die tot wel drie jaar meegaan en is zowel op wifi als bluetooth aan te sluiten.
  • De sensor in de detector detecteert water en temperatuur. De meegeleverde kabel die op de grond neergelegd kan worden, heeft dezelfde functionaliteit.
  • Om het detectiegebied te vergroten, kunnen extra kabels toegevoegd worden tot een lengte van 150 meter.
  • Sirene van 100 dB, zodat u in huis direct gewaarschuwd wordt bij lekkages en vorstomstandigheden.