Waterzijdig inregelen: verhoogt uw comfort, verlaagt uw energieverbruik

Verhoogt uw comfort

Wilt u besparen op energiekosten én het comfort in huis verhogen? Laat uw installateur uw cv-installatie waterzijdig inregelen. Hij stelt uw radiatoren dan zo af dat het warme water zo efficiënt mogelijk door de installatie stroomt. Alleen op die manier kan uw energiezuinige cv-ketel écht optimaal presteren. U krijgt direct meer wooncomfort en een lagere energierekening.

Op hun website geeft Vereniging Eigen Huis in een praktisch rekenvoorbeeld de besparing weer die huiseigenaren kunnen realiseren:

‘Een installateur is 3 tot 4 uur bezig om het verwarmingssysteem in een woning goed in te regelen. Dat kost tussen de € 300,- en € 500,-. Stel dat je een gemiddeld energieverbruik hebt (3.250 kWh stroom en 1.480 m³ gas), jaarlijks ongeveer € 1.850,- kwijt bent aan energie en uitgaat van een besparing van 10%, dan heb je deze investering in 2 tot 3 jaar terugverdiend.’
*

Ook andere onafhankelijke partijen onderkennen het financiële voordeel van waterzijdig inregelen. We zetten alle voordelen van waterzijdig inregelen met Honeywell Home voor u op een rij.

VOORDEEL 1 Minder gasverbruik en zo’n 10% lagere stookkosten
Met een cv-installatie die correct waterzijdig is ingeregeld, kunt u een forse besparing realiseren. Volgens TNO** bedraagt de besparing door waterzijdig inregelen in woningen om en nabij de 10% op stookkosten. De Consumentenbond*** geeft aan dat u met een goed ingeregelde cv-installatie al snel € 100,– bespaart, voor oudere woningen kan dat zelfs het dubbele zijn

VOORDEEL 2 Een aangenamer binnenklimaat
Is het in de keuken al warm, maar blijft de woonkamer koud? Of duurt het lang voordat uw hele huis op temperatuur is? Het zijn tekenen dat de radiatoren niet goed op elkaar zijn afgesteld. Direct nadat uw installateur waterzijdig heeft ingeregeld, geniet u van een aangenamer binnenklimaat.

VOORDEEL 3 Hinderlijke geluiden zijn verleden tijd
Fluitende en ruisende leidingen kunnen weliswaar vertrouwd in de oren klinken, maar ze geven in feite aan dat de cv-installatie niet goed waterzijdig is ingeregeld en energie verspilt. Wat uw cv-installatie u laat weten, is dat het tijd is om contact op te nemen met uw installateur

VOORDEEL 4 Snelle en eenvoudige installatie
Waterzijdig inregelen is een relatief kleine investering waarmee u absoluut meer comfort én een lagere energierekening in huis haalt. De nieuwe radiatorkranen die de installateur op uw radiatoren monteert, maken het grote verschil. Met de ‘Kombi-TRV’ van Honeywell vertrouwt u op vakwerk en is uw cv-installatie snel en goed waterzijdig ingeregeld.

TIP evohome: voor nog meer comfort, controle en besparing
Waterzijdig inregelen gaat goed samen met de installatie van evohome. Dit systeem van Honeywell regelt de temperatuur voor elke kamer afzonderlijk. Met de slimme zoneregeling verwarmt u alleen de kamers die u gebruikt. Zo houdt u de controle, bespaart u energie en creëert u uw perfecte comfortzone. Uw installateur vertelt u graag meer over evohome en de mogelijkheden.

Regel het vandaag nog!
Maak korte metten met een hoge energierekening én haal meer comfort in huis. Wilt u binnenkort ook tegen lagere kosten genieten van een aangenamer binnenklimaat en een geruisloos werkende verwarming? Uw Honeywell-installateur weet hoe hij waterzijdig inregelt. Neem vandaag nog contact met hem op!

* Bron: Vereniging Eigen Huis
** Bron: TNO
*** Bron: Consumentenbond