Waterzijdig inregelen met Honeywell Home: meer comfort met minder energie

Meer comfort

10 à 20% besparen op de jaarlijkse verwarmingskosten van uw woning. Volgens verschillende bronnen, zoals Techniek Nederland en TNO, is dat uw winst als u uw centrale verwarming waterzijdig laat inregelen. Een professionele installateur regelt het in een dagdeel. Een relatief kleine investering die u in ongeveer twee jaar terugverdient.

U bespaart met waterzijdig inregelen ongemerkt een aardig bedrag op uw energierekening, zonder dat u er in comfort op achteruitgaat. Ook is het zo dat waterzijdig inregelen de soms hinderlijke suizende en fluitende geluiden in de leidingen en radiatoren wegneemt.

In een cv-installatie wordt warm water langs alle radiatoren gestuurd. De motor achter deze kringloop is de pomp in uw cv-ketel. Zo kan elke radiator of de vloerverwarming in uw huis doen waarvoor hij bedoeld is: warmte geven zodat u er comfortabel bijzit.

Waterzijdig inregelen maakt dit proces een stukje makkelijker en efficiënter. Het komt erop neer dat het water uit de cv-ketel gelijkmatiger verdeeld wordt over uw verwarming. Daardoor komen kamers sneller en beter op temperatuur én kan de cv-ketelpomp rustiger draaien. Dat scheelt in beide gevallen energie.

Video: waterzijdig inregelen in twee minuten
Bekijk voor meer informatie over waterzijdig inregelen ook deze video van Honeywell Home. In twee minuten wordt duidelijk wat het verschil is tussen een goed en een slecht-ingeregelde cv-installatie en wat dit voor u kan betekenen.

Wat gaat ú besparen?
Wat gaat ú besparen zonder dat u er op comfort achteruitgaat? Volgens TNO* bedraagt de besparing door waterzijdig inregelen in woningen om en nabij de 10% op stookkosten. De Consumentenbond** geeft aan dat u met een goed ingeregelde cv-installatie al snel € 100,– bespaart, voor oudere woningen kan dat zelfs het dubbele zijn.

Regel het met Honeywell Home
Waterzijdig inregelen met Honeywell Home is niet alleen een relatief kleine investering die u snel terugverdient, u weet ook zeker dat u degelijke, betrouwbare producten in huis haalt die worden geïnstalleerd door een professional.

Tip: maak gebruik van de subsidie (SEEH)
Waterzijdig inregelen valt onder de subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH). Het valt daarin, net als een slimme thermostaat zoals evohome, onder de ‘aanvullende energiebesparende maatregelen. Lees daarom zeker ook even deze artikelen:
> Zestig euro subsidie op waterzijdig inregelen: zo werkt dat met de SEEH
> Honderd euro subsidie op een slimme thermostaat – en meer SEEH-voordeel

Maak vandaag nog een afspraak
U kunt er natuurlijk voor kiezen om zelf uw verwarmingssysteem waterzijdig in te regelen. Een getrainde installateur van Honeywell Home is er gemiddeld genomen zo’n 3 à 4 uur mee bezig.

Wilt u binnenkort ook tegen lagere kosten genieten van een aangenamer binnenklimaat en een geruisloos werkende verwarming? Neem dan vandaag nog contact op met een getrainde installateur van Honeywell Home bij u in de buurt.


*Bron: TNO
**Bron:  Consumentenbond