Vloerverwarming: hot én cool met Honeywell Home

De Romeinen pasten het even ingenieuze als eenvoudige principe van vloerverwarming al toe in hun badhuizen en luxe villa's. Maar waar bij hen tweeduizend jaar terug houtvuur de vloer tot één groot radiatorelement maakte, gebeurt dat vandaag de dag bij u met warm water. Wist u dat met de producten van Honeywell Home een aangenaam koele vloer ook mogelijk is?

Vloerverwarming wint met de dag aan populariteit. Meer en meer mensen vervangen hun radiatoren door vloerverwarming. Wanneer gaat u profiteren van deze ‘onzichtbare’, effectieve en financieel aantrekkelijke manier van verwarmen of koelen, die bovendien heel goed samengaat met een warmtepomp? Honeywell Home heeft de juiste producten in huis om het altijd en overal behaaglijk te maken.

Lekker warm en de winter en koel in de zomer

Vloerverwarming is een typische begane grond-aangelegenheid. Op de bovenverdieping kiezen veel mensen ervoor om de radiatoren te laten zitten. De warmte van de vloerverwarming trekt wel wat door naar boven maar toch blijft u waarschijnlijk behoefte houden aan de radiatoren die al aanwezig zijn. Honeywell Home heeft betrouwbare oplossingen om zowel de vloerverwarming beneden als de radiatoren boven altijd en overal aan te sturen zodat elke ruimte in uw huis een aangename temperatuur kan krijgen. In de zomer kunt u de vloer lekker koel maken – mits uw vloerverwarmingsinstallatie beschikt over een bron met koud water.

Dit zijn de zeven voordelen van vloerverwarming

  • Anders dan bij radiatoren wordt de warmte gelijkmatig over de ruimte verdeeld
  • Minder energieverbruik: de thermostaat 2 °C lager geeft hetzelfde comfort als bij radiatoren
  • U kunt 10 tot 15% besparen op uw stookkosten ten opzichte van gewone radiatoren*
  • Aangename stralingswarmte op een groot oppervlak: altijd behaaglijk en geen koude voeten meer!
  • Meer ruimte voor interieurwensen: radiatoren of convectorput zijn uit het zicht
  • Weinig luchtcirculatie: fijn voor mensen met luchtwegaandoeningen of een stofallergie
  • Zoneregeling: u kunt voor elke kamer apart de gewenste temperatuur instellen

*Bron: Consumentenbond

Meer comfort en minder energieverbruik met zoneregeling

Zoneregeling is een zeer comfortabele en energiebewuste keuze. Een kamer, vertrek of ruimte in uw huis noemen we een zone, en in elk van die zones kunt u onafhankelijk van elkaar de verwarming laten branden – of juist niet. Technisch komt het erop neer dat uw getrainde Honeywell Home-installateur uw verwarmingssysteem in verschillende zones opsplitst. Daardoor kan elke kamer in uw huis apart worden verwarmd en wordt er dus geen energie verspild aan ruimtes waar niemand zich bevindt.

Altijd een passende oplossing met Honeywell Home

Voor elk huis en elke wens heeft Honeywell Home een passende oplossing. Ook in uw woning kunnen eenvoudig zones geregeld worden. Zoneregeling van Honeywell Home past op elke cv-ketel en andere warmtebronnen, denk aan stads- en blokverwarming of een warmtepomp. Het kan zowel draadloos als bedraad worden gerealiseerd bij u thuis en alleen voor vloerverwarming, alleen voor radiatoren of gecombineerd.

De HCE’s regelen het allemaal voor elke zone

De HCE20 en HCE80 van Honeywell Home zijn het brein achter de zoneregeling van Honeywell Home. Als echte regelneven ofwel hubs zorgen ze ervoor dat elke zone op het juiste moment de juiste temperatuur krijgt. De HCE20 is een bedrade zoneregelaar die samenwerkt met de thermostaat in elke zone, bijvoorbeeld de iconische Honeywell Home Round.

Doe het draadloos met evohome

De HCE80 is de draadloze broer van de HCE20. Ook deze regelaar brengt elke zone in uw huis op temperatuur, onafhankelijk van andere zones . Bij installatie is geen hak- en breekwerk nodig en een ander groot pluspunt van de draadloze HCE80 is de goede samenwerking met evohome van Honeywell Home. Met evohome hebt ú de complete controle en maximaal comfort. U hoeft niet meer naar de thermostaat te lopen om de verwarming aan te zetten. U regelt dat voor elke kamer in uw huis via uw smartphone of tablet – maar als u wilt ook gewoon via het evohome-bedienpaneel.

Met evohome daalt uw energieverbruik nog meer

De gemiddelde energierekening bestaat voor 75% uit kosten voor verwarming en warm water. evohome regelt de warmte in elke ruimte individueel, continu met het oog op maximaal comfort en efficiënt energiegebruik. evohome weet wanneer er ergens een raam open staat en past hier de verwarmingsinstelling op aan. Ook leert evohome hoe uw huis opwarmt en afkoelt en past het stookgedrag hierop aan.

Wat hebt u nodig voor draadloos aangestuurde vloerverwarming?

Meer informatie

Meer weten? Neem voor een advies op maat vrijblijvend contact op met een van onze getrainde productspecialisten.