Slimme meter voor energie besparen

Steeds meer mensen hebben een slimme meter in de meterkast. Handig, want deze geeft beter inzicht in het energieverbruik. Wist u dat zo’n 55% van de energie meestal opgaat aan verwarming? Met de producten van Honeywell kunt u efficiënter stoken en zo flink wat energie besparen. Dat is beter voor het milieu én bezorgd u een lagere energierekening.

Wat is een slimme meter?

Steeds meer oude energiemeters worden vervangen door een slimme meter. Het grote voordeel van de slimme meter is dat deze automatisch de meterstanden doorgeeft aan de energiemaatschappij. Ook kan de meterstand op elk moment worden gemeten. Handig, want daardoor kan goed inzicht worden verkregen in het energieverbruik. Het is bijvoorbeeld mogelijk om te zien wanneer de meeste energie wordt verbruikt; en dat per maand, per dag of zelfs per uur.

Energie besparen in huis

Doordat u met de slimme meter beter inzicht krijgt in uw energieverbruik wordt besparen een stuk makkelijker, u ziet immers direct het resultaat. Door de verwarming voortaan een graadje lager te zetten en deze ’s avonds helemaal uit te schakelen kan al veel worden bespaard. Een klokthermostaat van Honeywell kan daarbij helpen. Met deze thermostaat kunt u instellen wanneer de temperatuur automatisch mag worden verlaagd, bijvoorbeeld als u naar uw werk gaat of gaat slapen. Door dit van te voren in te stellen kunt u nooit meer vergeten om de thermostaat lager te zetten. Dat kan al snel aanzienlijk wat energie schelen. Kies het liefst voor een modulerende (klok)thermostaat zoals de Chronotherm Touch Modulation van Honeywell. Via het OpenTherm-protocol informeert deze het verwarmingstoestel over de warmtebehoefte van de ketel. Op basis daarvan wordt het vermogen van het cv-toestel aangepast. Op deze manier wordt een optimale warmtetoevoer gecombineerd met een zo laag mogelijk energieverbruik.

Slimme zoneregeling met evohome

Ook zoneregeling veel bijdragen als het gaat om energiebesparing. Voor zoneregeling is niet per se een slimme meter nodig. Zoneregeling wil zeggen dat de verwarming per kamer (zone) geregeld wordt. Op die manier wordt er nooit een ruimte verwarmd waar niemand zich bevindt. Met evohome van Honeywell wordt zoneregeling wel heel gemakkelijk. Door de duidelijke display met touchscreen kan heel eenvoudig de temperatuur per ruimte worden ingesteld. Daarnaast is het mogelijk om de temperatuur automatisch te laten veranderen. U kunt bijvoorbeeld instellen dat de verwarming ’s avonds automatisch uit gaat en ’s ochtends weer aan. Met de handige app kan via een tablet of smartphone ook op afstand de temperatuur in huis worden geregeld. De verwarming zal daardoor nooit meer onnodig branden, waardoor u flink kunt besparen op de energierekening. Nog belangrijker is misschien wel het comfort dat evohome u geeft. De ruimtes in huis zijn nooit meer te warm of te koud dankzij zoneregeling. Kijk voor meer informatie op getconnected.honeywell.com/nl.

Wilt u graag energie besparen door gebruik te maken van de producten van Honeywell? Dan kan een van de door Honeywell getrainde installateurs u verder helpen.