Honderd euro subsidie op een slimme thermostaat – en meer SEEH-voordeel

Kent u de SEEH al, de subsidieregeling energiebesparing eigen huis? Honeywell Home brengt deze aantrekkelijke regeling graag onder uw aandacht. U kunt met de SEEH tot 20% korting krijgen op isolatiemaatregelen en u ontvangt € 100,– retour als u een slimme thermostaat aanschaft, zoals deT6enevohome Wi-Fivan Honeywell Home. En zo zijn er meer voordelen.

Energie besparen begint bij isolatie. Zonder adequate isolatie zijn alle andere  energiebesparende maatregelen die u neemt grotendeels weggegooid geld. Woningisolatie realiseert verreweg de grootste besparing want verwarming is voor een gemiddeld Nederlands huishouden met 55% de hoogste kostenpost op de energierekening. Daar kunt u de meeste winst pakken.

Wat betekent de SEEH?

De SEEH houdt in dat u als woningeigenaar geld retour krijgt als u minimaal twee isolatiemaatregelen – muur, vloer, bodem, glas of dakisolatie – hebt laten uitvoeren door een erkend bedrijf. De subsidie bedraagt ruwweg een vijfde van de kosten die u maakt. Een bijkomend voordeel is vaak dat uw woning in waarde stijgt. Alle woningeigenaren in Nederland komen in aanmerking voor de SEEH.

Stoken voor de kraaien

Isoleren is hot momenteel en essentieel onderdeel van de energietransitie. De SEEH speelt in op de trend. Want veel mensen stoken voor de kraaien: warmte lekt snel weg via gevel, zolder en vloer en uw stookkosten lopen steeds hoger op. Dus wilt u duurzaam besparen, dan moet u beginnen met de juiste isolatie.

Werk aan de winkel bij 75% van de Nederlandse woningen

Momenteel maakt de overheid isoleren aantrekkelijk met de SEEH, die onder de vlag van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) valt. Toch zijn veel woningeigenaren nog niet op de hoogte van de voordelen die eenvoudig te verzilveren zijn. Volgens Milieu Centraal is driekwart van de woningen in Nederland nog niet goed geïsoleerd.

Vraag het uw installateur of aannemer

Of u nu uw wooncomfort wilt verhogen, een gunstiger energielabel wenst omdat u op het punt staat uw huis gaan verkopen, óf vooruitdenkt naar een energieneutrale toekomst: álle woningeigenaren in Nederland kunnen tot 2021 nog profiteren van de SEEH.

Een belangrijke voorwaarde van de SEEH is dat het isolatiewerk door een erkende installateur of aannemer moet worden uitgevoerd. Daarbij geldt een minimumaantal aan te isoleren vierkante meters en u moet gevel, vloer, ramen of dak volledig onder handen laten nemen.

Subsidie op slimme thermostaten

Hebt u twee of meer isolatiemaatregelen genomen? Dan kunt u extra voordeel halen uit de aanvullende energiebesparende maatregelen die de SEEH benoemt. Zoals ‘een thermostaat die het energieverbruik binnen de woning afstemt op het leefgedrag en die via een energiemanagementsysteem inzicht geeft in het gehele actuele energieverbruik in uw woning’. Ook in aanmerking komt ‘een thermostaat waarmee u de temperatuur van de afzonderlijke ruimtes in uw woning kunt regelen’.

Warm aanbevolen

Logisch dus dat evohome Wi-Fi van Honeywell Home bovenaan de SEEH-lijst met aanbevolen thermostaten prijkt. Maar ook onze andere thermostaten passen binnen de subsidieregeling voor slimme thermostaten en zijn een uitstekende keuze om energie te besparen. Neem bijvoorbeeld de T6 Slimme thermostaat van Honeywell Home, een programmeerbare thermostaat die u ook via uw smartphone of tablet kunt bedienen.

Meer informatie
Doe de snelle en praktische subsidiecheck op de website van de RVO
Alle tien de SEEH-voorwaarden kort en duidelijk uitgelegd
De slimme zoneregeling van evohome Wi-Fi van Honeywell Home
De T6 Slimme thermostaat van Honeywell Home