Energiebespaartips van Milieu Centraal

Milieu Centraal presenteert zes handige energiebespaartips waar u direct mee aan de slag kunt! Met de producten van Honeywell zijn deze energiebespaartips eenvoudig toe te passen en kunt u al snel flink besparen op de energierekening. 

Energiebespaartips

Hieronder zijn de beste tips voor het besparen van energie te vinden. Wat duidelijk het meeste oplevert aan energiebesparing is het niet verwarmen van ongebruikte ruimtes, met een gemiddelde besparing van maar liefst 200 euro per jaar. Dit laat zien dat gebruik van zoneregeling tot grote besparingen kan leiden.

1. 's Nachts op 15 graden

Door de thermostaat 's nachts omlaag te zetten kunt u al veel besparen. Zet hem alvast wat eerder omlaag, daar zul je qua temperatuur niet direct iets van merken.

  • Zet de thermostaat 's nachts op 15 graden, u bespaart zo gemiddeld 80 euro per jaar.
  • Zet al een uurtje voordat u gaat slapen de thermostaat op 15 graden, het huis koelt niet zo snel af. U bespaart daarmee gemiddeld 20 euro per jaar extra.

2. Overdag omlaag

Zet de thermostaat ook overdag laag als u langer dan twee uur van huis bent. 

  • Is er overdag niemand thuis: zet de thermostaat bij het opstaan niet te hoog: korte tijd op 17 graden (het is dan net aangenaam in huis) en in de periode dat u weg bent op 15 graden. U bespaart daarmee gemiddeld 140 euro per jaar.
  • Is er overdag wel iemand thuis: gaat u langer dan twee uur de deur uit, zet dan de thermostaat op 15 graden. De besparing hangt af van hoe vaak en hoe lang u de deur uit bent.

3. Effectief verwarmen

Verwarm alleen de ruimtes in huis waar u bent én sluit de tussendeuren. Doe dus geen verwarming aan in gangen, opbergruimtes en ongebruikte kamers. U bespaart op die manier gemiddeld 200 euro per jaar. 

4. De slaapkamer

Verwarm uw slaapkamer(s) niet, en gebruik als u het koud heeft een elektrische deken of kruik om uw bed voor te verwarmen. U bespaart zo gemiddeld 70 euro per jaar.

5. Graadje lager

Zet wanneer u thuis bent de thermostaat lager, dus bijvoorbeeld overdag als u bezig bent op 19 graden en ’s avonds op 20 graden. U bespaart per graad lager jaarlijks 80 euro. 

6. Vakantie

Gaat u tijdens het stookseizoen langere tijd weg, bijvoorbeeld voor vakantie? Zet dan de thermostaat op 5 tot 10 graden. Draai daarnaast alle radiatoren open en zet tussendeuren open om bevriezing te voorkomen.

Energie besparen met Honeywell

Dankzij de producten van Honeywell wordt energie besparen nog makkelijker. Met een programmeerbare thermostaat kunt u bijvoorbeeld instellen dat de temparatuur automatisch omlaag gaat wanneer u naar uw werk of naar bed gaat. Op deze manier kunt u nooit meer vergeten de thermostaat omlaag te zetten. Hiervoor kunt u gebruik maken van onze Chronotherm TouchChronotherm Touch Modulation en Round Connected thermostaten in combinatie met de Total Connect Comfort-app. 

Om het gemakkelijker te maken om de juiste ruimtes te verwarmen kunt u gebruik maken van zoneregeling. Met evohome van Honeywell creeërt u heel eenvoudig de juiste zones in huis. Op die manier verwarmt u alleen de ruimtes waar iemand zich bevindt én kan per kamer een andere temperatuur worden ingesteld. 

Door gebruik te maken van de Honeywel Total Connect Comfort-app kunt u ook gemakkelijk - en ook buitenshuis - de instelleningen wijzigen. Zo kunt u de BESPARING ECO stand inschakelen om de verwarming iets omaag te zetten. Deze app is te gebruiken in combinatie met evohome of de Round Connected thermostaten.

Weten welk product voor uw huis het meest geschikt is? Onze installateurs  kunnen daarin adviseren.

Bron: Milieu Centraal

Energie besparen tips