Per product

U heeft een vraag? Stel uw vraag zo beknopt mogelijk

Chronotherm Modulation (1997-2003)

Productkenmerken en specificaties

Chronotherm Modulation (1997-2003)

Veel gestelde vragen

 • Hoe kan ik de Chronotherm Modulation vervangen door de Chronotherm Touch? (video)
 • Hoe kan ik mijn Chronotherm Modulation vervangen door de Chronotherm Touch Modulation? (video)
 • Ik merk dat de verwarming al warm is, terwijl het Opstaan-programma nog moet beginnen. is er iets mis?
  Er is niets mis, dit heeft te maken met het adaptieve of zelflerende aanwarmvermogen van de thermostaat. De adaptieve aanwarming houdt in dat de thermostaat zelf berekent hoe lang het duurt voordat uw huis warm is. Zo slaat de thermostaat op het juiste moment aan. Niet te vroeg en niet te laat. Op deze manier is uw woning comfortabel warm bij het opstaan en het thuiskomen.
 • Is het mogelijk om de zelflerende, adaptieve aanwarming uit te zetten?
  Ja, dat is altijd mogelijk. Hiervoor kunt u contact opnemen met de Honeywell Infolijn: 020 - 56 56 392 of infolijn@honeywell.nl
 • Temperatuur kalibreren (video)
 • Waarvoor zijn de functies 'vandaag' en 'morgen als zondag' en hoe gebruik ik deze functies? (video)
  Met de functies 'vandaag als zondag' en 'morgen als zondag' kunt u eenvoudig het programma wat u op zondag geprogammeerd heeft staan af laten draaien. Dit is meestal een comfortprogramma waarop u de hele dag thuis bent en deze functies kunt u dan ook gebruiken wanneer u bijvoorbeeld een vrije dag heeft. In onderstaande instructievideo wordt uitgelegd hoe u de functies kunt gebruiken.
 • Wat is ‘OpenTherm®’?
  OpenTherm® is een standaard communicatieprotocol voor moduleren, als het ware de taal waarmee twee modulerende toestellen met elkaar praten. Dit betekent dat OpenTherm® producten (cv-toestellen en thermostaten) van verschillende merken onderling met elkaar samen kunnen werken. OpenTherm® -producten zijn herkenbaar aan het OpenTherm® logo.OpenTherm®-communicatie maakt gebruik van de normale 2-draads thermostaatkabel. Via deze verbinding voorzien het cv-toestel en de thermostaat elkaar in twee richtingen van de benodigde informatie voor een accurate en energiezuinige regeling. De informatie die vanuit de branderautomaat aan de thermostaat wordt gegeven is afhankelijk van het betreffende toestel.
 • Wat is een modulerende thermostaat?
  Een modulerende verwarmingsregeling kan de branderhoogte van de ketel op verschillende standen laten branden. Hierdoor wordt gezorgd voor een nauwkeurige temperatuurregeling, en wordt de branderactiviteit van de ketel precies aangepast aan de warmtebehoefte. Een modulerende regeling haalt zo meer rendement uit een laag vermogen van stoken. Daarnaast is het moduleren ook nog beter voor het milieu doordat er minder schadelijke stoffen worden uitgestoten.Ook hebben een modulerende ketel en thermostaat een 2-weg communicatie. Zo’n thermostaat kan dus ook informatie ontvangen vanuit de ketel.
 • Wat is weersafhankelijk regelen?
  Wanneer de open haard bij u brandt, of de zon de huiskamer binnenschijnt, kan het voorkomen dat de huiskamer behaaglijk warm is, maar dat het in de overige vertrekken in huis koeler is. Een weersafhankelijke regeling kan hierbij een oplossing bieden. Bij een weersafhankelijke regeling is niet de kamertemperatuur bepalend voor het aansturen van de ketel, maar de buitentemperatuur. Hierdoor wordt het mogelijk om voor ieder vertrek apart de temperatuur na te regelen met thermostaatkranen op de radiatoren. Een weersafhankejke regeling is een optie van de Chronotherm Vision Modulation.
 • Werken alle modulerende cv-ketels met OpenTherm®?
  Nee, niet alle modulerende cv-ketels werken met OpenTherm®. Fabrikanten als bv. Nefit hebben een eigen communicatie-protocol. Dit heeft tot gevolg dat een modulerende thermostaat van Honeywell hier niet op kan worden toegepast. Let dus op als u een thermostaat zoekt voor een modulerende ketel en laat u adviseren door een erkend CV-installateur, de fabrikant van uw ketel of raadpleeg de aansluitinformatie bij aat op deze website.

Handleidingen

Vind een getrainde installateur bij u in de buurt

Voer uw postcode of woonplaats in om getrainde installateurs te vinden zodat u verzekerd bent van deskundig advies, de juiste producten en professionele service.

Producten vergelijken

Vergelijk de diverse producten van Honeywell en bepaal welke ideaal is voor uw woning.
Vergelijk direct

Support

Stel uw vraag aan onze supportafdeling en wij geven u snel en accuraat antwoord.
Direct support