Per product

U heeft een vraag? Stel uw vraag zo beknopt mogelijk

Round Modulation

Productkenmerken en specificaties

Round Modulation

Veel gestelde vragen

 • De Round Modulation instellen en gebruiken (video)
 • De Round Modulation monteren en aansluiten (video)
 • De Round Modulation vervangen (video)
 • Het Round Modulation installatiemenu (video)
 • Het uitleesvenster blijft blank, wat betekent dit?
  Er is geen voeding naar de thermostaat. Mogelijk is de voeding van het cv-toestel uitgeschakeld (netspanningsonderbreking). Controleer of het cv-toestel spanning heeft (stekker in stopcontact, en indien aanwezig de bedrijfsschakelaar aan). Controleer de aansluiting van de bedrading aan de thermostaat.
 • Ik zie een "E" in de display van mijn thermostaat. Wat is er mis?
  Er is een probleem met de temperatuurvoeler van de thermostaat. Mogelijk meet de thermostaat een temperatuur die bijzonder laag is. Klik de thermostaat van zijn grondplaat en leg de thermostaat tenminste een uur in een warme omgeving, en probeer het later nog eens. Mocht de klacht niet verdwijnen, dan is mogelijk de interne voeler defect. In dit geval dient de thermostaat te worden vervangen.
 • Kan ik 2 van deze thermostaten aan dezelfde ketel monteren, zodat ik zowel boven als beneden een thermostaat heb hangen?
  Nee, dat is bij modulerende thermostaten als de Round Modulation niet mogelijk. Een modulerende thermostaat moet een directe connectie hebben met de ketel, die niet mag worden onderbroken of gedeeld met een andere thermostaat. 
 • Kan ik deze thermostaat ook op afstand bedienen via een smartphone of tablet?
  Nee, dat is bij dit model niet mogelijk. Honeywell verkoopt wel een speciale versie van de Round On/Off die wel op afstand kan worden via bediend via een app op een smartphone of tablet. Dit is de Round Connected On/Off (Y87RF2032) of de Round Connected Modulation (Y87C2004).
 • Mijn Round Modulation geeft een knipperende “F” aan. Wat is hier de oorzaak van?
  Een knipperende F geeft een storing in de cv-ketel aan. Dit is soms te verhelpen door de ketel te resetten. Wanneer de storing zich blijft voordoen, is het raadzaam de cv-installateur te raadplegen.
 • Monteren en aansluiten van de Round Modulation (video)
 • Past de Round Modulation op mijn ketel?
  De Round Modulation kan alleen worden gebruikt bij ketels die moduleren met het OpenTherm protocol. Niet alle verwarmingsketels werken met dit protocol. Raadpleeg bij twijfel de aansluittabel, Honeywell Infolijn of uw cv installateur. 
 • Waar kan ik een Honeywell installateur vinden?
  U kunt een erkend installateur in uw buurt vinden via deze website. 
 • Wat is ‘OpenTherm®’?
  OpenTherm® is een standaard communicatieprotocol voor moduleren, als het ware de taal waarmee twee modulerende toestellen met elkaar praten. Dit betekent dat OpenTherm® producten (cv-toestellen en thermostaten) van verschillende merken onderling met elkaar samen kunnen werken. OpenTherm® -producten zijn herkenbaar aan het OpenTherm® logo.OpenTherm®-communicatie maakt gebruik van de normale 2-draads thermostaatkabel. Via deze verbinding voorzien het cv-toestel en de thermostaat elkaar in twee richtingen van de benodigde informatie voor een accurate en energiezuinige regeling. De informatie die vanuit de branderautomaat aan de thermostaat wordt gegeven is afhankelijk van het betreffende toestel.
 • Wat is een modulerende thermostaat?
  Een modulerende verwarmingsregeling kan de branderhoogte van de ketel op verschillende standen laten branden. Hierdoor wordt gezorgd voor een nauwkeurige temperatuurregeling, en wordt de branderactiviteit van de ketel precies aangepast aan de warmtebehoefte. Een modulerende regeling haalt zo meer rendement uit een laag vermogen van stoken. Daarnaast is het moduleren ook nog beter voor het milieu doordat er minder schadelijke stoffen worden uitgestoten.Ook hebben een modulerende ketel en thermostaat een 2-weg communicatie. Zo’n thermostaat kan dus ook informatie ontvangen vanuit de ketel.
 • Werken alle modulerende cv-ketels met OpenTherm®?
  Nee, niet alle modulerende cv-ketels werken met OpenTherm®. Fabrikanten als bv. Nefit hebben een eigen communicatie-protocol. Dit heeft tot gevolg dat een modulerende thermostaat van Honeywell hier niet op kan worden toegepast. Let dus op als u een thermostaat zoekt voor een modulerende ketel en laat u adviseren door een erkend CV-installateur, de fabrikant van uw ketel of raadpleeg de aansluitinformatie bij aat op deze website.

Brochures

Handleidingen

Vind een getrainde installateur bij u in de buurt

Voer uw postcode of woonplaats in om getrainde installateurs te vinden zodat u verzekerd bent van deskundig advies, de juiste producten en professionele service.

Producten vergelijken

Vergelijk de diverse producten van Honeywell en bepaal welke ideaal is voor uw woning.
Vergelijk direct

Support

Stel uw vraag aan onze supportafdeling en wij geven u snel en accuraat antwoord.
Direct support