Per product

U heeft een vraag? Stel uw vraag zo beknopt mogelijk

Round Clock Deluxe

Productkenmerken en specificaties

Round Clock Deluxe

Veel gestelde vragen

 • Bestaan er thermostaten die zowel zijn geschikt voor aan/uit- als modulerende Open Therm cv-toestellen?

  Ja, de Round Clock Deluxe is de eerste thermostaat die u kunt gebruiken bij zowel cv-toestellen die moduleren met Open Therm als oudere aan/uit-ketels. Door middel van de unieke CombiContact-functie kan de thermostaat zelf detecteren of de ketel met Open Therm werkt. Als dat niet het geval is zal de thermostaat automatisch overgaan op een aan/uit aansturing van de ketel.

 • Hoe stel ik de zomer-/wintertijd in op een Round Clock Deluxe thermostaat?

  Eenvoudigweg door de klok een uur vooruit te zetten. Zie de instructies in de handleiding van uw thermostaat: handleidingen.

 • Ik zie een "E" in de display van mijn thermostaat. Wat is er mis?

  Er is een probleem met de temperatuurvoeler van de thermostaat. Mogelijk meet de thermostaat een temperatuur die bijzonder laag is. Klik de thermostaat van zijn grondplaat en leg de thermostaat tenminste een uur in een warme omgeving, en probeer het later nog eens.
  Mocht de klacht niet verdwijnen, dan is mogelijk de interne voeler defect. In dit geval dient de thermostaat te worden vervangen.

 • Kan ik powerstealing thermostaten bij elk merk cv-ketel gebruiken?

  Van sommige merken cv-ketels weten wij dat deze slecht met powerstealing omgaan. Bij deze merken adviseren wij dan ook geen powerstealing thermostaten, maar thermostaten die op eigen batterijen werken.

 • Mijn thermostaat heeft moeite met het regelen van de vloerverwarming. Hoe ga ik temperatuurschommelingen tegen?

  Omdat een vloerverwaming trager is in de afgifte van de temperatuur dan normale radiatoren kan het voorkomen dat bij gebruik van een aan/uit-thermostaat de temperatuur gaat schommelen. Gelukkig kan bij de meeste Honeywell thermostaten het aantal schakelingen per uur worden aangepast. Hiermee kunt u het regelgedrag van de thermostaat aanpassen aan de snelheid van uw verwarmingssysteem. Een traag systeem zoals vloerverwarming vereist een laag aantal schakelingen en een snel systeem zoals luchtverwarming juist meer schakelingen in een uur.

  Voor het wijzigen van het aantal schakelingen per uur van uw thermostaat kunt u contact opnemen met de Honeywell Infolijn (020-5656392) of raadpleeg uw installateur.

 • Waarom gebruikt deze thermostaat geen batterijen? (powerstealing)

  Deze thermostaat werkt door middel van 'powerstealing'. Hierbij houdt de thermostaat de interne accu opgeladen door stroom te 'stelen' van de ketel. Dit werkt via dezelfde twee draden als waarmee de thermostaat de ketel aanstuurt. Door powerstealing hoeft u nooit batterijen te vervangen. Dat is wel zo gemakkelijk en milieuvriendelijk.

 • Wat is ‘OpenTherm®’?

  OpenTherm® is een standaard communicatieprotocol voor moduleren, als het ware de taal waarmee twee modulerende toestellen met elkaar praten. Dit betekent dat OpenTherm® producten (cv-toestellen en thermostaten) van verschillende merken onderling met elkaar samen kunnen werken. OpenTherm® -producten zijn herkenbaar aan het OpenTherm® logo.
  OpenTherm®-communicatie maakt gebruik van de normale 2-draads thermostaatkabel. Via deze verbinding voorzien het cv-toestel en de thermostaat elkaar in twee richtingen van de benodigde informatie voor een accurate en energiezuinige regeling. De informatie die vanuit de branderautomaat aan de thermostaat wordt gegeven is afhankelijk van het betreffende toestel.

 • Werken alle modulerende cv-ketels met OpenTherm®?

  Nee, niet alle modulerende cv-ketels werken met OpenTherm®. Fabrikanten als bv. Nefit hebben een eigen communicatie-protocol. Dit heeft tot gevolg dat een modulerende thermostaat van Honeywell hier niet op kan worden toegepast. Let dus op als u een thermostaat zoekt voor een modulerende ketel en laat u adviseren door een erkend CV-installateur, de fabrikant van uw ketel of raadpleeg de aansluitinformatie bij aat op deze website.

Brochures

Handleidingen

Vind een installateur bij u in de buurt

Voer uw postcode of woonplaats in om getrainde installateurs te vinden zodat u verzekerd bent van deskundig advies, de juiste producten en professionele service.

Producten vergelijken

Vergelijk de diverse producten van Honeywell en bepaal welke ideaal is voor uw woning.
Vergelijk direct

Support

Stel uw vraag aan onze supportafdeling en wij geven u snel en accuraat antwoord.
Direct support