Per product

U heeft een vraag? Stel uw vraag zo beknopt mogelijk

evohome (2010 - 2013)

Productkenmerken en specificaties

evohome (2010 - 2013)

Veel gestelde vragen

 • Beschikt de evotouch over een zelflerende aanwarming (optimalisatie)?
  Ja, de optimalisatie (ook wel zelflerende of adaptieve aanwarming genoemd) is volledig geïntegreerd in de evotouch bedieninterface en kan individueel per zone worden in- en uitgeschakeld voor elke toepassing (radiatoren, vloerverwarming, zoneklep). Standaard is de optimalisatiefunctie echter uitgeschakeld.
 • Geeft de evotouch een melding als de batterijen van de HR80 of draadloze temperatuurvoelers bijna leeg zijn?
  Ja, wanneer de batterijen van een bepaald draadloos component in het systeem bijna leeg zijn geeft de evotouch hier een melding van.
 • Hoe programmeer ik een evotouch (evohome)? (video)
  De evotouch (ATC928G1000) beschikt over een eenvoudige programmeerhulp om stap voor stap een programma in de stellen voor één of meer zones. In onderstaande instructievideo leert u hoe u deze programmeerhulp kunt gebruiken.
 • Hoe stel ik de vakantiefunctie van een evotouch (evohome) in? (video)
  Met de vakantiefunctie kunt u gedurende uw vakantie een besparende temperatuur instellen maar er tóch voor zorgen dat het aangenaam warm is op het tijdstip dat u thuiskomt. Als u in de vakantiefunctie het tijdtip waarop u van vakantie terugkomt instelt zal het persoonlijke programma op dat tijdstip worden hervat. Leer met behulp van deze video hoe u deze functie kunt activeren bij een evotouch (ATC928G1000/evohome).
 • Hoe stel ik de zomer-/wintertijd in op mijn klokthermostaat?
  Daar hoeft u niets voor te doen. De interne klok van uw klokthermostaat zorgt ervoor dat precies op de juiste dag de tijd automatisch een uur vooruit of terug wordt gezet. Zorg er uiteraard wel voor dat de datum van de thermostaat correct is ingesteld.
 • Hoeveel HR80's kan ik maximaal bij evohome gebruiken?
  Er is geen maximum aan het aantal HR80 radiatorthermostaten die in de woning worden gebruikt. Ook per zone kan men net zoveel HR80's plaatsen als nodig of gewenst is. Het totaal aantal zones is wel beperkt tot maximaal 8.
 • Hoeveel zones kan ik met evohome regelen?
  Met de evotouch kunnen maximaal 12 zones onafhankelijk van elkaar worden geregeld. Het maakt hierbij niet uit welke toepassing wordt gebruikt. Ook bij een combinatie van bijvoorbeeld vloerverwarming en radiatoren bijft het totaal aantal individueel te regelen ruimtes maximaal 12.
 • Ik heb al een HCE80 regeling, kan ik mijn bestaande apparatuur gebruiken bij evohome?
  Ja, u kunt uw bestaande HCE80 regeling met alle onderdelen gewoon blijven gebruiken en uw regeling opwaarderen naar evohome. Voor een advies wat er specifiek voor uw situatie nodig is verwijzen wij u graag door naar een van onze evohome specialisten.
 • Ik lees in de handleiding dat er, behalve een tafelstandaard, ook een muurhouder bestaat. Is deze ook te koop?
  Ja, de wandhouder is los leverbaar via uw evohome-specialist met het artikelnummer ATF300. Let wel, deze dient ingebouwd te worden in een standaard inbouwdoos en heeft 230V voeding nodig.
 • Is de evotouch gebruikersinterface volledig draadloos?
  De evotouch is een draadloze gebruikersinterface maar moet regelmatig opladen op de tafelstandaard (ATF100) of wandmodule (ATF300). Beide laders hebben een 230V voedingskabel nodig en zijn in die zin niet volledig draadloos. Er is echter voor beide laders geen draadverbinding met de CV-ketel nodig. Wanneer de evotouch op een lader is gemonteerd laadt deze zichzelf automatisch op tot de interne accu geheel is opgeladen. Eenmaal geheel opgeladen kan de evotouch ongeveer drie uur geheel draadloos functioneren.
 • Is de evotouch in meerdere kleuren verkrijgbaar?
  Er zijn 3 verschillende kleuren front covers verkrijgbaar in de kleuren gepolijst zwart, geborsteld metaal en hoogglans wit. Deze zijn te bestellen als set (ATF400) via uw evohome-installateur. Standaard wordt de evotouch geleverd in hoogglans wit.
 • Is de evotouch in meerdere talen verkrijgbaar?
  Op de evotouch kunt u kiezen uit 5 verschillende taalselecties: Nederlands, Engels, Frans, Duits en Italiaans. U kunt op elk gewenst moment overschakelen van bediening van een taal naar een andere.
 • Is evotouch ook geschikt voor modulerende ketels?
  Ja, evotouch kan ook worden gebruikt bij modulerende ketels mits deze moduleren volgens het OpenTherm protocol. Wel dient voor een dergelijke modulerende ketelsturing de OpenTherm module R8810A1018 te worden gebruikt. Hiermee kan uw OpenTherm CV-ketel het maximale rendement bereiken. Weet u niet zeker of uw ketel een OpenTherm aansluiting heeft, vraag dit dan na bij uw installateur of bel de Honeywell Home Infolijn .
 • Kan evohome worden gecombineerd met een weersafhankelijke regeling?
  Tot op zekere hoogte wel. Wanneer een buitenvoeler aan de cv-ketel is gemonteerd wordt met evohome nog steeds de ketel aangestuurd op basis van de buitentemperatuur. Het is echter niet mogelijk om de buitentemperatuur zichtbaar te maken op de evotouch of anderszins de weersafhankelijke regeling op de evotouch in te stellen.
 • Moet, na het vervangen van de batterijen van een draadloos component de draadloze verbinding opnieuw tot stand worden gebracht?
  Nee, dat is niet nodig. Zowel de evotouch als de diverse draadloze componenten onthouden de draadloze verbinding en hoeven dus niet opnieuw aan elkaar te worden toegewezen. Dit gebeurt automatisch bij het plaatsen van nieuwe batterijen.
 • Waarvoor dient de 'eco' knop op een evotouch en hoe gebruik ik deze functie (video)
  Met de eco-functie kut u uw hele evohome systeem met één druk op de knopin een bespaarmodus zetten. Door het activeren van deze functie worden alle ingestelde temperaturen vooralle zondes met 3 graden verlaagd. Handig als u onverhoopt een aantal uren van huis weg moet en geen tijd heeft en andere functie in te stellen. In onderstaande instructievideo leert u hoe u deze functie kunt gebruiken.
 • Waarvoor dient de 'lifestyle' functie op een evotouch (evohome) en hoe stel ik deze in? (video)
  Met de 'lifestyle' functie kunt u maximaal twee afwijkende dagprogramma's invoeren ten opzichte van uw normale weekprogrammering. U hoeft dan enkel de lifestyle-functie te activeren en uw evohome systeem draait het alternatieve programma voor de verschillende zones af. Bijvoorbeeld een programa voor als u thuiswerkt. U kunt dan aleen ow werkkamer laten verwarmen met een eenvoudige druk op de knop. Hieronder ziet u een instructievideo voor het programmeren van deze functie.
 • Wat is ‘OpenTherm®’?
  OpenTherm® is een standaard communicatieprotocol voor moduleren, als het ware de taal waarmee twee modulerende toestellen met elkaar praten. Dit betekent dat OpenTherm® producten (cv-toestellen en thermostaten) van verschillende merken onderling met elkaar samen kunnen werken. OpenTherm® -producten zijn herkenbaar aan het OpenTherm® logo.OpenTherm®-communicatie maakt gebruik van de normale 2-draads thermostaatkabel. Via deze verbinding voorzien het cv-toestel en de thermostaat elkaar in twee richtingen van de benodigde informatie voor een accurate en energiezuinige regeling. De informatie die vanuit de branderautomaat aan de thermostaat wordt gegeven is afhankelijk van het betreffende toestel.
 • Wat is een modulerende thermostaat?
  Een modulerende verwarmingsregeling kan de branderhoogte van de ketel op verschillende standen laten branden. Hierdoor wordt gezorgd voor een nauwkeurige temperatuurregeling, en wordt de branderactiviteit van de ketel precies aangepast aan de warmtebehoefte. Een modulerende regeling haalt zo meer rendement uit een laag vermogen van stoken. Daarnaast is het moduleren ook nog beter voor het milieu doordat er minder schadelijke stoffen worden uitgestoten.Ook hebben een modulerende ketel en thermostaat een 2-weg communicatie. Zo’n thermostaat kan dus ook informatie ontvangen vanuit de ketel.
 • Wat kost een evohome systeem?
  Voor een offerte op maat voor de installatie van een evohome systeem in uw woning verwijzen wij u graag naar een van onze evohome specialisten.
 • Werken alle modulerende cv-ketels met OpenTherm®?
  Nee, niet alle modulerende cv-ketels werken met OpenTherm®. Fabrikanten als bv. Nefit hebben een eigen communicatie-protocol. Dit heeft tot gevolg dat een modulerende thermostaat van Honeywell Home hier niet op kan worden toegepast. Let dus op als u een thermostaat zoekt voor een modulerende ketel en laat u adviseren door een erkend CV-installateur, de fabrikant van uw ketel of raadpleeg de aansluitinformatie bij aat op deze website.

Handleidingen

Vind een getrainde installateur bij u in de buurt

Voer uw postcode of woonplaats in om getrainde installateurs te vinden zodat u verzekerd bent van deskundig advies, de juiste producten en professionele service.

Producten vergelijken

Vergelijk de diverse producten van Honeywell Home en bepaal welke ideaal is voor uw woning.
Vergelijk direct

Support

Stel uw vraag aan onze supportafdeling en wij geven u snel en accuraat antwoord.
Direct support