Per product

U heeft een vraag? Stel uw vraag zo beknopt mogelijk

Chronotherm Modulation

Productkenmerken en specificaties

Chronotherm Modulation

Veel gestelde vragen

 • Hoe kan ik de Chronotherm Modulation vervangen door de Chronotherm Touch? (video)
 • Hoe kan ik mijn Chronotherm Modulation vervangen door de Chronotherm Touch Modulation? (video)
 • Hoe kopieer ik een geprogrammeerde dag naar een andere dag van de week bij een Chronotherm (CMT-serie)? (video)
  In onderstaande instructievideo ziet u hoe u geprogrammeerde dag van een Chronotherm (CMT907G1003) kunt kopieren naar een andere dag van de week. De instructie is ook bruikbaar voor de modellen Chronotherm Modulation (CMT937M1003), Chronotherm Wireless (CMT927A1019) en de Chronotherm Wireless Modulation (CMT957M1011).
 • Hoe programmeer ik een Chronotherm (CMT-serie)? (video)
  In onderstaande instructievideo ziet u hoe u het weekprogramma van een Chronotherm (CMT907G1003) kunt instellen. De instructie is ook bruikbaar voor de modellen Chronotherm Modulation (CMT937M1003), Chronotherm Wireless (CMT927A1019) en de Chronotherm Wireless Modulation (CMT957M1011).
 • Hoe stel ik de datum en tijd in van een Chronotherm (CMT-serie)? (video)
  In onderstaande instructievideo ziet u hoe u de datum en tijd van een Chronotherm (CMT-serie) kunt instellen.De instructie is ook bruikbaar voor de modellen Chronotherm Modulation (CMT937M1003), Chronotherm Wireless (CMT927A1019) en de Chronotherm Wireless Modulation (CMT957M1011).
 • Hoe stel ik de vakantiefunctie van een Chronotherm (CMT-serie) in? (video)
  Met de vakantiefunctie kunt u gedurende uw vakantie een besparende temperatuur instellen maar er tóch voor zorgen dat het aangenaam warm is op het tijdstip dat u thuiskomt. Als u in de vakantiefunctie het tijdtip waarop u van vakantie terugkomt instelt zal het persoonlijke programma op dat tijdstip worden hervat. Leer met behulp van deze video hoe u deze functie kunt activeren bij een Chronotherm (CMT-serie). De instructie is ook bruikbaar voor de modellen Chronotherm Modulation (CMT937M1003), Chronotherm Wireless (CMT927A1019) en de Chronotherm Wireless Modulation (CMT957M1011).
 • Hoe stel ik de zomer-/wintertijd in op mijn klokthermostaat?
  Daar hoeft u niets voor te doen. De interne klok van uw klokthermostaat zorgt ervoor dat precies op de juiste dag de tijd automatisch een uur vooruit of terug wordt gezet. Zorg er uiteraard wel voor dat de datum van de thermostaat correct is ingesteld.
 • Hoe werkt de timerfunctie van een Chronotherm (CMT-serie)? (video)
  In onderstaande instructievideo ziet u hoe u timerfunctie van een Chronotherm (CMT-serie) kunt instellen.De instructie is ook bruikbaar voor de modellen Chronotherm Modulation (CMT937M1003), Chronotherm Wireless (CMT927A1019) en de Chronotherm Wireless Modulation (CMT957M1011).
 • Ik merk dat de verwarming al warm is, terwijl het Opstaan-programma nog moet beginnen. is er iets mis?
  Er is niets mis, dit heeft te maken met het adaptieve of zelflerende aanwarmvermogen van de thermostaat. De adaptieve aanwarming houdt in dat de thermostaat zelf berekent hoe lang het duurt voordat uw huis warm is. Zo slaat de thermostaat op het juiste moment aan. Niet te vroeg en niet te laat. Op deze manier is uw woning comfortabel warm bij het opstaan en het thuiskomen.
 • Ik wil mijn Chronotherm (CMT-serie) van de muur verwijderen maar ik weet niet hoe? (video)
  Leer met behup van onderstaande instructievideo hoe u een Chronotherm (CMT907G1000) kunt demonteren als deze aan de muur bevestigd is, De video is ook bruikbaar voor de Chronotherm Modulation (CMT937M1003).
 • Is het mogelijk om de zelflerende, adaptieve aanwarming uit te zetten?
  Ja, dat is altijd mogelijk. Hiervoor kunt u contact opnemen met de Honeywell Infolijn: 020 - 56 56 392 of infolijn@honeywell.nl
 • Is het mogelijk om mijn thermostaat per telefoon in te schakelen?
  Ja, dat is mogelijk. Een voorwaarde is een vaste telefoonlijn in de woning waar deze regeling wordt gebruikt. Ook is de telefoonmodule CT241 nodig, die de brug vormt tussen de telefoonlijn en de thermostaat. Bij deze telefunctie uitbreiding kan worden ingebeld naar de thermostaat en kan een vooraf bepaalde temperatuurinstelling worden geactiveerd. NB: bij de Chronotherm IV is ook de aangepaste muurplaat type Q8602A2027 benodigd.
 • Temperatuur kalibreren (video)
 • Waar kan ik een Honeywell installateur vinden?
  U kunt een erkend installateur in uw buurt vinden via deze website. 
 • Wat is ‘OpenTherm®’?
  OpenTherm® is een standaard communicatieprotocol voor moduleren, als het ware de taal waarmee twee modulerende toestellen met elkaar praten. Dit betekent dat OpenTherm® producten (cv-toestellen en thermostaten) van verschillende merken onderling met elkaar samen kunnen werken. OpenTherm® -producten zijn herkenbaar aan het OpenTherm® logo.OpenTherm®-communicatie maakt gebruik van de normale 2-draads thermostaatkabel. Via deze verbinding voorzien het cv-toestel en de thermostaat elkaar in twee richtingen van de benodigde informatie voor een accurate en energiezuinige regeling. De informatie die vanuit de branderautomaat aan de thermostaat wordt gegeven is afhankelijk van het betreffende toestel.
 • Wat is een modulerende thermostaat?
  Een modulerende verwarmingsregeling kan de branderhoogte van de ketel op verschillende standen laten branden. Hierdoor wordt gezorgd voor een nauwkeurige temperatuurregeling, en wordt de branderactiviteit van de ketel precies aangepast aan de warmtebehoefte. Een modulerende regeling haalt zo meer rendement uit een laag vermogen van stoken. Daarnaast is het moduleren ook nog beter voor het milieu doordat er minder schadelijke stoffen worden uitgestoten.Ook hebben een modulerende ketel en thermostaat een 2-weg communicatie. Zo’n thermostaat kan dus ook informatie ontvangen vanuit de ketel.
 • Wat is weersafhankelijk regelen?
  Wanneer de open haard bij u brandt, of de zon de huiskamer binnenschijnt, kan het voorkomen dat de huiskamer behaaglijk warm is, maar dat het in de overige vertrekken in huis koeler is. Een weersafhankelijke regeling kan hierbij een oplossing bieden. Bij een weersafhankelijke regeling is niet de kamertemperatuur bepalend voor het aansturen van de ketel, maar de buitentemperatuur. Hierdoor wordt het mogelijk om voor ieder vertrek apart de temperatuur na te regelen met thermostaatkranen op de radiatoren. Een weersafhankejke regeling is een optie van de Chronotherm Vision Modulation.
 • Werken alle modulerende cv-ketels met OpenTherm®?
  Nee, niet alle modulerende cv-ketels werken met OpenTherm®. Fabrikanten als bv. Nefit hebben een eigen communicatie-protocol. Dit heeft tot gevolg dat een modulerende thermostaat van Honeywell hier niet op kan worden toegepast. Let dus op als u een thermostaat zoekt voor een modulerende ketel en laat u adviseren door een erkend CV-installateur, de fabrikant van uw ketel of raadpleeg de aansluitinformatie bij aat op deze website.

Brochures

Handleidingen

Vind een getrainde installateur bij u in de buurt

Voer uw postcode of woonplaats in om getrainde installateurs te vinden zodat u verzekerd bent van deskundig advies, de juiste producten en professionele service.

Producten vergelijken

Vergelijk de diverse producten van Honeywell en bepaal welke ideaal is voor uw woning.
Vergelijk direct

Support

Stel uw vraag aan onze supportafdeling en wij geven u snel en accuraat antwoord.
Direct support