Per product

U heeft een vraag? Stel uw vraag zo beknopt mogelijk

Round Wireless Modulation (2001-2014)

Productkenmerken en specificaties

Round Wireless Modulation (2001-2014)

Veel gestelde vragen

 • De draadloze verbinding tussen mijn Round Wireless Modulation en de ketelmodule lijkt verbroken, wat moet ik doen? (video)
  Als de thermostaat niet meer goed functioneert en er knippert of brandt een rode led op de OpenTherm RF module, dan is het zinvol om de draadloze verbinding tussen de Honeywell Round Wireless Modulation (Y78RF1004) en de OpenTherm RF ketelmodule opnieuw in te stellen. In de onderstaande instructievideo wordt getoond hoe je de draadloze verbinding opnieuw kunt leggen.
 • Kan ik 2 van deze thermostaten aan dezelfde ketel monteren, zodat ik zowel boven als beneden een thermostaat heb hangen?
  Nee, dat is bij modulerende thermostaten als de Round Modulation niet mogelijk. Een modulerende thermostaat moet een directe connectie hebben met de ketel, die niet mag worden onderbroken of gedeeld met een andere thermostaat. 
 • Kan ik de thermostaat echt overal plaatsen waar ik dat wil? (video)
  U kunt deze thermostaat op elke plaats monteren waar u dat gemakkelijk vindt. Het is natuurlijk wel belangrijk dat de thermostaat op die plaats goed de temperatuur kan meten. Plaats de thermostaat dus liever niet in een gang, vlakbij een deur die vaak opent, nabij een haard of een raam met zoninval.
 • Mag ik de thermostaat verplaatsen als hij eenmaal is gemonteerd?
  Dat mag wel, maar het best is om de thermostaat toch op een vaste plaats te bewaren. Voor een goede werking hoort de thermostaat op de meegeleverde muurplaat aan een muur te hangen. Te allen tijde moet de plaats waar deze thermostaat hangt een goede temperatuurmeting kunnen doen. De verwarmingsregeling van de hele woning hangt hiervan af. Monteer de ontvanger nooit in de stalen behuizing van de ketel of tegen de ketel aan, omdat dit het bereik kan hinderen.
 • Mijn Round Modulation geeft een knipperende “F” aan. Wat is hier de oorzaak van?
  Een knipperende F geeft een storing in de cv-ketel aan. Dit is soms te verhelpen door de ketel te resetten. Wanneer de storing zich blijft voordoen, is het raadzaam de cv-installateur te raadplegen.
 • Wat is ‘OpenTherm®’?
  OpenTherm® is een standaard communicatieprotocol voor moduleren, als het ware de taal waarmee twee modulerende toestellen met elkaar praten. Dit betekent dat OpenTherm® producten (cv-toestellen en thermostaten) van verschillende merken onderling met elkaar samen kunnen werken. OpenTherm® -producten zijn herkenbaar aan het OpenTherm® logo.OpenTherm®-communicatie maakt gebruik van de normale 2-draads thermostaatkabel. Via deze verbinding voorzien het cv-toestel en de thermostaat elkaar in twee richtingen van de benodigde informatie voor een accurate en energiezuinige regeling. De informatie die vanuit de branderautomaat aan de thermostaat wordt gegeven is afhankelijk van het betreffende toestel.
 • Wat is een modulerende thermostaat?
  Een modulerende verwarmingsregeling kan de branderhoogte van de ketel op verschillende standen laten branden. Hierdoor wordt gezorgd voor een nauwkeurige temperatuurregeling, en wordt de branderactiviteit van de ketel precies aangepast aan de warmtebehoefte. Een modulerende regeling haalt zo meer rendement uit een laag vermogen van stoken. Daarnaast is het moduleren ook nog beter voor het milieu doordat er minder schadelijke stoffen worden uitgestoten.Ook hebben een modulerende ketel en thermostaat een 2-weg communicatie. Zo’n thermostaat kan dus ook informatie ontvangen vanuit de ketel.
 • Werken alle modulerende cv-ketels met OpenTherm®?
  Nee, niet alle modulerende cv-ketels werken met OpenTherm®. Fabrikanten als bv. Nefit hebben een eigen communicatie-protocol. Dit heeft tot gevolg dat een modulerende thermostaat van Honeywell hier niet op kan worden toegepast. Let dus op als u een thermostaat zoekt voor een modulerende ketel en laat u adviseren door een erkend CV-installateur, de fabrikant van uw ketel of raadpleeg de aansluitinformatie bij aat op deze website.
 • Werkt de thermostaat ook als hij niet aan de muurplaat hangt?
  Als de thermostaat los is van de muurplaat communiceert hij nog wel met de ontvanger, maar meestal kan er dan geen goede temperatuurmeting worden gedaan. Laat de Round Wireless Modulation dus liefst aan zijn muurplaat hangen.

Handleidingen

Vind een getrainde installateur bij u in de buurt

Voer uw postcode of woonplaats in om getrainde installateurs te vinden zodat u verzekerd bent van deskundig advies, de juiste producten en professionele service.

Producten vergelijken

Vergelijk de diverse producten van Honeywell en bepaal welke ideaal is voor uw woning.
Vergelijk direct

Support

Stel uw vraag aan onze supportafdeling en wij geven u snel en accuraat antwoord.
Direct support