Per product

U heeft een vraag? Stel uw vraag zo beknopt mogelijk

Round On/Off (2001-2014)

Productkenmerken en specificaties

Round On/Off (2001-2014)

Veel gestelde vragen

 • De Round On/Off vervangen voor een nieuwer exemplaar (video)
 • De thermostaat is net geïnstalleerd, maar de display blijft leeg
  De Round On/Off werkt met een interne accu, een zogenaamde ‘supercondensator’. Deze moet worden opgeladen voordat er iets op de display kan worden gezien. Daarom duurt het soms even voordat de display tot leven komt. De thermostaat werkt echter wel meteen. Wanneer u de ingestelde temperatuur hoger zet gaat de ketel gewoon branden. Maar wanneer u na 15 minuten zou er een temperatuuruitlezing in de display zichtbaar moeten zijn. Controleer desgewenst de aansluiting van de thermostaat aan de ketel.
 • Ik zie een "E" in de display van mijn thermostaat. Wat is er mis?
  Er is een probleem met de temperatuurvoeler van de thermostaat. Mogelijk meet de thermostaat een temperatuur die bijzonder laag is. Klik de thermostaat van zijn grondplaat en leg de thermostaat tenminste een uur in een warme omgeving, en probeer het later nog eens. Mocht de klacht niet verdwijnen, dan is mogelijk de interne voeler defect. In dit geval dient de thermostaat te worden vervangen.
 • In het display van mijn thermostaat is een vlamsymbool zichtbaar maar toch functioneert de verwarming niet?
  In dit geval ligt de oorzaak meestal bij de CV-ketel en niet bij uw thermostaat. Controleer eventueel op uw thermostaat of de bedrading nog goed contact maakt. Kijk vervolgens bij uw CV-ketel of deze een storingsmelding geeft en kijk in de documentatie van uw ketel wat dit betekent. Raadpleeg bij twijfel altijd uw installateur.
 • Kan ik mijn T87F sinds het verbod op gebruik van kwik van 1 januari 2003 wel blijven gebruiken?
  Uiteraard kunt u uw T87F sinds 1 januari 2003 nog altijd gebruiken. Vanaf deze datum mogen kwikhoudende producten alleen niet meer worden verkocht, maar nog wel worden gebruikt. Indien deze thermostaat kapot gaat dient u deze in te leveren als KCA.
 • Kan ik powerstealing thermostaten bij elk merk cv-ketel gebruiken?
  Van sommige merken cv-ketels weten wij dat deze slecht met powerstealing omgaan. Bij deze merken adviseren wij dan ook geen powerstealing thermostaten, maar thermostaten die op eigen batterijen werken.
 • Mijn thermostaat heeft moeite met het regelen van de vloerverwarming. Hoe ga ik temperatuurschommelingen tegen?
  Omdat een vloerverwaming trager is in de afgifte van de temperatuur dan normale radiatoren kan het voorkomen dat bij gebruik van een aan/uit-thermostaat de temperatuur gaat schommelen. Gelukkig kan bij de meeste Honeywell thermostaten het aantal schakelingen per uur worden aangepast. Hiermee kunt u het regelgedrag van de thermostaat aanpassen aan de snelheid van uw verwarmingssysteem. Een traag systeem zoals vloerverwarming vereist een laag aantal schakelingen en een snel systeem zoals luchtverwarming juist meer schakelingen in een uur. Voor het wijzigen van het aantal schakelingen per uur van uw thermostaat kunt u contact opnemen met de Honeywell Infolijn (020-5656392) of raadpleeg uw installateur.
 • Waarom gebruikt deze thermostaat geen batterijen? (powerstealing)
  Deze thermostaat werkt door middel van 'powerstealing'. Hierbij houdt de thermostaat de interne accu opgeladen door stroom te 'stelen' van de ketel. Dit werkt via dezelfde twee draden als waarmee de thermostaat de ketel aanstuurt. Door powerstealing hoeft u nooit batterijen te vervangen. Dat is wel zo gemakkelijk en milieuvriendelijk.
 • Wat is powerstealing?
  De Round On/Off is voorzien van een een zogenaamde supercondensator. Dit is een speciale voedingsbron die batterijen overbodig maakt. Tijdens bedrijf laadt de Round On/Off de voedingsbron op. De laadtijd van deze condensator bedraagt ongeveer 15 minuten.

Handleidingen

Instructievideo's

Vind een getrainde installateur bij u in de buurt

Voer uw postcode of woonplaats in om getrainde installateurs te vinden zodat u verzekerd bent van deskundig advies, de juiste producten en professionele service.

Producten vergelijken

Vergelijk de diverse producten van Honeywell en bepaal welke ideaal is voor uw woning.
Vergelijk direct

Support

Stel uw vraag aan onze supportafdeling en wij geven u snel en accuraat antwoord.
Direct support