In de media

Al het laatste nieuws omtrent Honeywell Home Nederland.

Efficiënt verwarmen: 16 slimme thermostaten vergeleken

Efficiënt verwarmen: 16 slimme thermostaten vergeleken

06-02-2017 - Bron: Techpulse

We zijn het ermee eens: "Een slimme thermostaat is één van de basisbenodigdheden om van je huis een ‘smart home’ te maken." Maar welke moet u kiezen? Techpulse vergeleek 16 verschillende thermostaten, waaronder evohome, Round Connected en Lyric van Honeywell Home.

"Een slimme thermostaat is één van de basisbenodigdheden om van je huis een ‘smart home’ te maken. We overlopen de verschillende toestellen, hun prijzen en hun functies.

De thermostaat die jij gebruikt, laat je hoogstwaarschijnlijk toe om een weekplanning op te stellen. Kom je elke werkdag rond zes uur ’s avonds thuis, dan kan je in de planning van je thermostaat vragen dat de temperatuur in je huis een kwartier op voorhand wordt verhoogd. Zeker in België kan een file er echter voor zorgen dat je een uur later dan verwacht thuis arriveert. Hierdoor werkt je verwarming een uur langer dan noodzakelijk is.

Met dit probleem in het achterhoofd zijn slimme thermostaten ontwikkeld. Deze toestellen zijn verbonden met het internet, waardoor je ze met een app kan aansturen. Merk je dat je door een file later thuis zal zijn? Met een druk op de knop kan je in de app van je thermostaat instellen dat de verwarming pas een uur later moet aanspringen. Bij meer geavanceerde toestellen is deze handeling zelfs niet nodig. Deze thermostaten zullen immers detecteren wanneer je je binnen een bepaalde straal rond je huis bevindt. Pas wanneer je je binnen deze cirkel begeeft, zal je verwarming worden ingeschakeld."

Lees verder op Techpulse.be

Ga voor meer informatie over de thermostaten van Honeywell Home naar getconnected.honeywell.com