In de media

Al het laatste nieuws omtrent Honeywell Home Nederland.

Honeywell's evohome-radiatorregelaar ontvangt AA-energielabel

Honeywell's evohome-radiatorregelaar ontvangt AA-energielabel

26-02-2015 - Persmededeling

AMSTERDAM, 26 februari 2015 – Honeywell, specialist in verwarmingsregelaars, krijgt een eu.bac-energie-efficiëntielabel voor twee radiatorregelaars: de HR92 en de TheraPro HR90. In de AA-categorie mag Honeywell het hoogste eu.bac-efficiëntielabel voeren voor de HR92-radiatorregelaar. Dit is de radiatorregelaar van evohome, de slimme zoneregeling van Honeywell. De TheraPro HR90-radiatorregelaar classificeert zich in de A-categorie, wat het hoogst haalbare is voor een standalone-radiatorregelaar. Voor zowel installateurs als consumenten – die het belangrijk vinden bij te dragen aan een gezond milieu – is dit het sluitend bewijs dat een product energie-efficiënt is.

HR92-radiatorregelaar


De HR92 is een draadloze, elektronische radiatorregelaar en een essentieel onderdeel van Honeywell evohome, de slimme zoneregeling waarmee de gebruiker de temperatuur per kamer regelt. Via evohome is de verwarming in elke kamer ook op afstand te regelen via een smartphone of tablet. Zo heeft de consument dus altijd de controle, waar ter wereld hij of zij zich ook bevindt.

TheraPro HR90-radiatorregelaar


Honeywell’s TheraPro HR90 elektronische radiatorregelaar wordt gebruikt als standalone-regeling voor het bedienen en regelen van de verwarming in een bepaalde ruimte. De HR92 heeft een klokprogramma dat de betreffende ruimte op de gewenste tijden volledig automatisch naar de gewenste temperatuur brengt.

Het label

Het eu.bac-energie-efficiëntielabel biedt een overzicht van energiebesparende producten. Classificering gebeurt op basis van criteria die eu.bac opstelt. Erkende laboratoria doen testen en bepalen daarna in welke categorie ze een product indelen. Producten met eu.bac-label zijn ingedeeld in de categorieën AA tot en met F, net als bijvoorbeeld elektronische huishoudelijke apparaten. De HR92-radiatorregelaar heeft met het AA-label de hoogte classificering behaald.

energielabels honeywell

Europees brancheplatform

eu.bac, de European Building Automation and Controls Association, is het Europese brancheplatform voor producenten en leveranciers van home automation-systemen, building automation en energiediensten voor gebouwen. Elektronische radiatorcontrollers komen in aanmerking voor het eu.bac-energie-efficiëntielabel als zij voldoen aan de eisen van eu.bac en aan de Europese standaard EN-15500. Honeywell ondersteunt het European Energy Efficiency Labelling Program dat is bedoeld om het milieubewustzijn van consumenten te vergroten. De topscores AA voor de HR92 en A voor de TheraPro HR90 onderstrepen de inzet van Honeywell om het hoogste niveau van energie-efficiëntie te bereiken.