In de media

Al het laatste nieuws omtrent Honeywell Home Nederland.

Nieuwe Lyric™ w1 Wi-Fi waterlekkage- en vorstdetector van honeywell helpt kostbare waterschade voorkomen

Nieuwe Lyric™ w1 Wi-Fi waterlekkage- en vorstdetector van honeywell helpt kostbare waterschade voorkomen

18-05-2017 - Persmededeling
  • Nieuwe smart-homeoplossing helpt mogelijk kostbare waterschade op tijd te signaleren
  • Waterschade meest gemelde vorm van schade in Nederland, blijkt uit onderzoek van Blauw Research in opdracht van ASR

Amsterdam, 18 mei 2017 – Honeywell Home (NYSE: HON) introduceert een nieuwe toevoeging aan zijn Lyric™-lijn van connected-homeproducten: de Lyric W1 Wi-Fi waterlekkage- en vorstdetector. Dit apparaat is een handige, eenvoudig te installeren oplossing om te monitoren op waterlekkage, bevroren leidingen en hoge luchtvochtigheid in huis. Het product werkt op AA-batterijen die tot wel drie jaar meegaan en is aan te sluiten op bluetooth en wifi.

In Nederland is waterschade de meest gemelde vorm van schade: bijna twee op de vijf Nederlanders hebben hier weleens mee te maken gehad. Dat blijkt uit onderzoek van Blauw Research in opdracht van ASR. Martin Roozendaal, marketing-communicatiemanager van Honeywell Home: “Een gesprongen waterleiding kan leiden tot schade oplopend tot duizenden euro’s. Met de Lyric W1 Wi-Fi waterlekkage- en vorstdetector hebben we een product ontwikkeld dat lekkage op tijd ontdekt en zo mogelijk de schade, stress en kosten waar zoveel bewoners het hele jaar door mee te maken hebben, beperkt.”

Het product is uitgerust met een luide sirene van 100 dB, zodat bewoners die thuis zijn direct gewaarschuwd worden bij lekkages en vorstomstandigheden. Ook via de Lyric-app voor smartphone en tablet worden notificaties verstuurd, zodat gebruikers ook tijdig een waarschuwing ontvangen wanneer ze niet thuis zijn. Zo kunnen ze de hulp inschakelen van familie of vrienden die mogelijk dichter bij hun huis zijn. Hoe sneller bij dit soort situaties wordt ingegrepen, hoe beter eventuele schade door lekkage of bevroren leidingen te beperken is. Daarnaast werkt de Lyric W1 Wi-Fi waterlekkage- en vorstdetector met IFTTT.

 De detector is voorzien van een 1,2 meter lange sensorkabel voor plaatsing rondom leidingen en over vloeren, kieren en andere plekken waar meer risico is op waterschade. Om het detectiegebied te vergroten, kunnen extra kabels toegevoegd worden tot een lengte van 150 meter.

Honeywell Homes nieuwe Lyric W1 Wi-Fi waterlekkage- en vorstdetector is ontworpen om onverwacht hoge kosten en onvoorziene schade te helpen voorkomen door:

  • boosdoeners in de gaten te houden. Door het apparaat te plaatsen in de buurt van boilers, wasmachines, vaatwassers, toiletten en onder gootstenen, worden plekken waar het risico op lekkage groter is, nauwlettend in de gaten gehouden.
  • vochtigheid te monitoren. Het product detecteert bevroren pijpleidingen en dreigende vochtproblemen via ingebouwde temperatuur- en vochtsensoren.
  • eenvoudige installatie en gebruiksvriendelijkheid. Het apparaat maakt rechtstreeks verbinding met het wifi-netwerk in huis; extra apparatuur is niet nodig. Het product is binnen enkele minuten te installeren. Doordat de detector batterijgevoed is, kan het apparaat overal in huis geplaatst worden.
  • notificaties te sturen. Doordat de detector werkt met de Lyric-app, ontvangen gebruikers meldingen op smartphone of tablet van elk lekkage-, bevriezings- of vochtigheidsprobleem dat gedetecteerd wordt. 

Prijs en verkrijgbaarheid

De Lyric W1 Wi-Fi waterlekkage- en vorstdetector is voor 89 euro verkrijgbaar via online retailers. Meer informatie over hoe Honeywell Home de slimme woning van vandaag en morgen vormgeeft, is te vinden op getconnected.honeywell.com/nl. Volg Honeywell Home ook op Facebook

%MCEPASTEBIN%